Wijndomeinen

Het Eikenvat (België)

De passie voor het maken van wijn werd bij Gust Bertels al snel opgewekt toen Jean Bellefroid hem enkele druivenplanten bezorgde. Hij leerde hem deze te onderhouden en te snoeien. 
Samen experimenteerden ze met de Vroege Loonse, een kloon van de Früburgunder. De cursus 'wijn maken' georganiseerd door het VAW bracht weer wat nieuwe kennis. 

Società Agricola Betti (Italië)

Het wijnhuis stamt uit het begin van de twintigste eeuw in de landstreek van Montalbano, een klein gebied in de regio Toscane dat nog steeds intact is en alle nobele kenmerken van deze oude landstreek heeft bewaard: romantische parochiekerken en middeleeuwse dorpjes met hun hoge torens, uitgestrekte olijf- en wijngaarden, hier en daar verspreid in het landschap eenzame cipressen, de elegantie en de grandeur van de villa's van het geslacht Dé Medici en de vruchtbare landbouwgronden, dit alles in combinatie met de geest van de genius Leonardo da Vinci. (wijnhuis in de kijker)

Tenuta Gambalonga (Italië)

In het hart van het Parco Regionale dei Colli Euganei tussen de harmonische heuvels en prachtige dalen, de prachtige bloemen en vele dieren. Daar bevindt zich Tenuta Gambalonga. Als sinds 1902 produceert de familie Gambalonga kwaliteitswijnen. De wijnen worden gemaakt volgens familietraditie, die van generatie op generatie werd doorgegeven.

Azienda Agricola Collina San Ponzio (Italië)

In een groot landelijk huis omringt door wijngaarden bevindt zich het wijndomein Collina San Ponzio. De traditie van wijn maken is al meer dan honderd jaar geworteld in hun familiegeschiedenis. Met inspanning, passie en respect voor het land maakt de familie overheerlijke wijnen.

Azienda Vinicola Valetti Luigi (Italië)

Grootvader Angelo had een droom om lekkere wijnen te creëren. Hij deelde dit met zijn broer, die rond 1900 naar Amerika emigreerde. Die leende Angelo het geld om een klein stukje grond in Bardolino te kopen. Angelo plantte er zijn kleine wijngaard, net groot genoeg om de familie te onderhouden. Zoon Luigi bouwde dit verder uit tot het wijndomein dat het vandaag is. Momenteel is het domein in handen van Stefano, Luca en Davide, de zonen van Luigi. Zij zetten de familietraditie verder en werken elke dag hard om het beste uit de Bardolino-druif te halen.

Azianda Agricola San Giuseppe (Italië)

In de groene zonovergoten heuvels van S. Pietro di Feletto ligt het wijngoed San Giuseppe. Het domein is ideaal gelegen voor de productie van de beroemde "CONEGLIANO VALDOBBIADENE Prosecco Superiore D.O.C.G". Dit soort druiven is typisch voor dit gebied en leent zich tot het maken van de wereldvermaarde wijn, bekend om zijn veelzijdigheid. San Giuseppe maakt stille, lichte mousserende en mousserende wijnen, geschikt voor alle gelegenheden.