Aziendà Agricola Betti (Fattoria Betti)

Passie op de Montalbano heuvels

Fattoria Betti is een wijngaard gebouwd begin 1900 in het Montalbano-gebied, een klein gebied in de regio Toscane waar de tijd is blijven stilstaan. Met zijn middeleeuwse dorpen met hun hoge torens, romantische parochiekerken, eenzame cipressen die hier en daar in het landschap op duiken. Uitgestrekte olijf- en wijngaarden, de villa’s van het geslacht Dé Medici en de vruchtbare landbouwgronden. 

De wijngaarden van Fattoria Betti, gelegen op 150 - 200 meter boven zeeniveau, groeien op een kleibodem. De druiven die biologisch geteeld worden zijn:

  • Sangiovese

  • Cabernet Sauvignon

  • Merlot

  • Canaiolo Nero 

  • Trebbiano Toscana

  • Chardonnay

Als de druiven rijp zijn worden ze deels met hand en deels mechanisch geplukt en zorgvuldig gesorteerd. De wijnen, geproduceerd in beperkte aantallen, zijn het resultaat van hun diepe passie, de kunst om innovatieve technologieën te gebruiken met respect voor de oude ambacht van het wijn maken en eikenhouten vaten worden beperkt gebruikt als ondersteuning voor het fruitige karakter van de wijnen.